Wie is Marc?

Marc Boon is in binnen- en buitenland al meer dan 20 jaar aan de slag als regisseur voor theater, musical, opera, grote evenementen en beeldmedia.

Daarnaast is Marc ook erg actief als presentator. Zijn deskundigheid en uitstraling bezorgden hem een carrière als televisiegezicht in Nederland (NCRV en KRO) en bij de regionale zender TV OOST.

Maar ook zijn stem klinkt ongetwijfeld vertrouwd in de oren. Een warm timbre dat hem via de talrijke beeld- en audio-opdrachten tot een gewaardeerd Vlaams stemacteur maakt.

Als communicatiedeskundige is Marc Boon ook de juiste man op de juiste plaats: als uw persoonlijke raadgever in concrete communicatiesituaties, maar ook als docent/coach voor een ruim publiek.

Of waarom vertrouwt U hem niet gewoon de regie, de uitbouw of verfijning van uw hele project toe? Vanuit een ruime deskundigheid en ervaring gecombineerd met vele talenten is hij ongetwijfeld uw gedroomde gids naar succes.

  */
 • Marc is een ontzettend fijne man om mee samen te werken. Altijd vrolijk en plezierig in de omgang. Hij was één van de vaste panelleden in het programma De Rijdende Rechter. Zijn kijk op de verschillende zaken was altijd verrassend en net even anders dan de andere leden.
  Redactie ‘De Rijdende Rechter’ (NCRV/KRO – NPO 1)
 • Slim, handig, oprecht, strijdvaardig, complimenteus, lief, standvastig, maar bovenal uiterst charmant.
  Hansje Bunschoten, uitvoerend producent ‘De Rijdende Rechter’ (NCRV/KRO – NPO 1)
 • Als regisseur onderscheidt Marc zich door een zeer sterke voorbereiding. Lang voor de eerste repetitie plaats vindt, heeft Marc het hele visuele patroon van de totale voorstelling tot in het grootste detail al in gedachten. De constante opvolging doorheen de preproductie en een oneindige gedrevenheid tijdens de repetitieperiode met de acteurs of performers garanderen keer op keer een perfect en visueel sterk resultaat op het podium.
  Kjell Peersman, Technisch consultant
 • Een dikke pluim voor de organisatie en samenwerking rond het evenement ‘Stad van de Sint’. Dit was professioneel en correct. Een opsteker !
  Hendrik Coleman, Radio 2
 • Bij Marc Boon is je stuk altijd in goede handen. Hij is een regisseur van het zuiverste water en geen troebelwatervisser die zich ‘theatermaker’ noemt. Waarmee bedoeld is dat hij altijd alles in het werk stelt je tekst op volle kracht te doen schitteren, en zelf verdwijnt achter de schermen.
  Walter van den Broeck, auteur
 • Ik heb Marc leren kennen als mede-presentator bij TV OOST. Hij heeft een enorm positieve houding, waardoor het elke keer weer een plezier is om met hem samen te werken. Hij staat open voor kritiek, bruist van de creativiteit en is gewoon een ontzettend fijne persoonlijkheid om in je team te hebben en om iedereen keer op keer te enthousiasmeren.
  Ellen Volders, presentatrice TV OOST
 • It was a great pleasure to work with Marc when I was with Circus Herman Renz. A true professional and always with a smile.
  Yasmine Smart, internationaal circusartieste, kleindochter van circuslegende Billy Smart
 • De regie van Marc Boon heeft zeer veel aandacht besteed aan decor en zetstukken, aan een poëtische en ook scenisch zeer verzorgde beeldvorming. Een aantal van die beelden blijven op het netvlies hangen, en moeten voor het publiek bepaald impressionant en zelfs onvergetelijk zijn.
  Johan De Belie, theaterrecensent bij ‘Hamlet’
 • Marc heeft jarenlang in het panel gezeten van de Rijdende Rechter. De reacties van Marc waren altijd helder en scherp, hij kon vurig zijn in zijn betoog maar gebruikte ook altijd humor daar waar het paste. En natuurlijk altijd voorzien van een Vlaams tintje ! Hij was echt een aanwinst voor het panel !
  Jetske van den Elsen, presentatrice ‘De Rijdende Rechter’ (NCRV/KRO – NPO 1)
 • Pour avoir travaillé avec Marc Boon dans le cadre des répétitions du nouveau spectacle ‘WOW’ de Herman Renz, j'ai pu facilement compter sur Marc qui est très à l'écoute des artistes, calme et patient il a su mettre en confiance pour la mise en scène de mon numéro et ainsi faire l'intermédiaire entre les lumières et la musique. Il est passionné par ce qu'il entreprend. Il maîtrise aussi le français ce qui a été un plus pour moi.
  Geoffrey Berhault, internationaal circusartiest, Frankrijk
 • Het levende garantielabel van hoe men theater kan benaderen, beleven en creëren.
  Guido Vanloo - cursist regie-opleiding ICVA/Wisper
 • Met veel enthousiasme, creativiteit en de nodige dosis humor, kan Marc een ganse groep mensen –professionelen en/of amateurs - in de juiste richting sturen en ze tot grootse dingen bewegen. Na elke coaching, presentatie of regie-opdracht valt het me op hoe professioneel en goed voorbereid hij tewerk gaat. Sommige tips die hij meegeeft, blijven hangen en kunnen later ook in het dagelijkse leven af en toe van pas komen.
  Johanna Vanaverbeke
 • In enkele jaren tijd heeft Marc bij Sint in de Piste een aantal strategische zetten gedaan waardoor dit evenement naar een uniek niveau is getild. Iedere show is een fantasierijke circusparade vol creativiteit met details die steevast kloppen. Hierdoor is dit evenement uitgegroeid tot één van de voornaamste en mooiste Sinterklaasshows van de Benelux. Nergens is het verhaal en de verschijning van Sinterklaas zo écht als hier. Hij bewijst meteen dat goed circus anno 2015 nog bestaat, en vooral : toekomst heeft !
  Bob Mermans, circuskenner.
 • Ik ken Marc Boon als een artistieke duizendpoot : scenarist, regisseur, coach, .... Bij de ontwikkeling van een concept durft hij groot te dromen en dank zij zijn vakmanschap en begeesterend enthousiasme weet hij die dromen dan nog groots te realiseren. Hij weet perfect wat werkt en wat niet. Bij elk nieuw project heeft hij van bij de aanvang een heel duidelijk beeld van wat het eindresultaat moet worden en al houdt hij de touwtjes stevig in handen, toch laat hij aan de uitvoerend artiest de ruimte voor een persoonlijke invulling. Kortom : altijd prettig samenwerken voor een professioneel resultaat.
  Ben Van Hoof, acteur.
 • Le calme, la patience et la précision de Marc sont les trois principaux aspects qui ont rendu la création et la mise en piste d'un spectacle de cirque un vrai moment de partage, de plaisir et d'échange.
  Vincent Vignaud, internationaal circusartiest, Frankrijk.
 • Marc Boon heeft voor ons gezelschap 3 spraakmakende producties geregisseerd. Respect voor de dramaturgische intenties van de auteur, en voor de tekst, wist hij daarbij te combineren met een duidelijke eigen visie, en een uitzonderlijke gedrevenheid om alle aspecten van een voorstelling met zorg tot een samenhangend geheel om te vormen. Hij was zowel effectief in het werken met uitgebreide casts (vb. Equus) als met kleinere bezettingen (vb. Virginia Woolf). Telkens viel daarbij zijn bekwaamheid op om ook minder ervaren acteurs en actrices hun grenzen te doen verleggen.
  Bart Vanderkerken, artistieke leiding Theater H12
 • Een ijzeren hand in een fluwelen handschoen ; een 'softspoken' kapitein met vaste koers. Een heerlijk regisseur om mee te werken ; een die durft af te wijken van betreden paden, en die je het vertrouwen geeft om mee te stappen zonder angst om te vallen. Zo iemand is Marc. Ik ben er trots op met hem gewerkt te hebben, en hoop dat zich dat herhaalt in de toekomst.
  Mitta Van der Maat, actrice
 • Marc is uiterst professioneel, gaat tot het uiterste en zal alles uit de kast halen om een pracht van een eindproduct neer te zetten. Dit keer na keer. Hij weet wat hij wil en het is steeds een feest om te mogen samenwerken.
  Kristof Goffin, choreograaf.
 • Ik heb het voorrecht om regelmatig met Marc te mogen samenwerken. Dat verloopt telkens heel intens : van een klein idee tot een grote uitwerking … De professionele en enthousiaste aanpak van Marc zorgt er telkens voor dat je enorm veel goesting krijgt om mee in zijn verhaal te stappen, een soort ‘Marc-wereld’.
  Sven Van den Wyngaert , muzikant en orkestleider.
 • Ik had al meermaals het genoegen om met Marc samen te werken voor o.a. Unicef-events of de stad Sint-Niklaas. Ben altijd fan geweest van zijn vlotheid, oprechte interesse en de nodige dosis humor, wat de gesprekken telkens erg aangenaam maakte. Conversaties, geen 'interviews'.
  Sean Dhondt, televisiepresentator VTM en muzikant.
 • Zeggen dat we een boon hebben voor Marc, klinkt misschien cliché. En toch is dit het gevoel waarmee we aan elke nieuwe opdracht met Marc beginnen. We weten gewoon dat Marc tot het uiterste zal gaan, echt alles zal geven, om van een productie een topproductie te maken. Uiterst creatief, altijd bij de pinken, meedenkend en van tijd tot tijd met een humoristische inslag. En, als Marcs job erop zit, is er geen haar op z'n hoofd dat eraan denkt om het af te bollen. Altijd klaar om bij te springen waar nodig ; al is het pizza halen …
  Christophe Vandenbussche, zaakvoerder The Video Factory, mediabedrijf.
 • Marc is een vat vol ideeën! Ik heb met hem al mogen werken als presentator, regisseur en stemacteur en hij blijft me steeds verrassen. Iemand die er vol voor gaat en geen enkele uitdaging uit de weg gaat, dat is Marc. Daarnaast heeft hij een zeer warme persoonlijkheid waardoor samenwerken met hem altijd een plezier is.
  Karen Bogaerts, Freelance producent.
 • Ik heb een zeer goede herinnering aan de panelgesprekken die Marc modereerde en waar ik aan deelnam. Hij geeft blijk van een grondige voorbereiding, stelt zeer relevante en boeiende vragen, luistert aandachtig en bewaakt zorgvuldig een evenwichtige inbreng van alle deelnemers. Zijn warme, aangename stem zorgt voor de kers – of is het slagroom ? – op de taart. Ook van kennissen en vrienden in het publiek hoorde ik niets dan lof over zijn manier van modereren. Marc heeft er duidelijk talent voor !
  Hans Meganck, docent Sociaal Werk en auteur.
 • Marc Boon ? … Beheerser van vele talenten … een deugd om samen te werken … een man met vele ideeën, met oog en oor voor andere ideeën … zeer professioneel, gemotiveerd en steeds goed voorbereid ... een vriend …
  Alex Tratsaert, casting director Face It Casting
 • Je kan voor Marc alleen maar een Boon hebben omwille van zijn geweldige, positieve uitstraling en zijn overvloedige emotionele intelligentie. Hij is zo gedreven door zijn vak dat hij er ’s morgens mee op staat en er ‘s avonds mee gaat slapen, waar hij dan al dromend zijn regieplan uitwerkt ! Ik mag hopen dat hij niet vermagert, want hij is zijn gewicht in goud waard !
  Günther Neefs
 • Ik heb het voorrecht om regelmatig met Marc te mogen samenwerken. Dat verloopt telkens heel intens : van een klein idee tot een grote uitwerking … De professionele en enthousiaste aanpak van Marc zorgt er telkens voor dat je enorm veel goesting krijgt om mee in zijn verhaal te stappen, een soort ‘Marc-wereld’.
  Sven Van den Wyngaert , muzikant en orkestleider.
 • Marc is een regisseur die zeer veel aandacht besteedt aan tekstontleding en hierin geen moeite spaart om zijn ingewonnen informatie naar zijn spelers te communiceren. Zijn sterke kant is de beeldvorming. Ik zag schitterende ensceneringen van zijn hand. Zijn organisatietalent en creativiteit hebben reeds velen jaloers gemaakt. Schijnbaar hopeloze situaties weet hij daardoor telkens recht te trekken. Hij laat niet op zijn kop zitten, weet zeer goed wat hij wil en heeft er enorm veel tijd en energie voor over. Ik zag hem bezig bij amateurs, bij jeugd en bij professionals en telkens met dezelfde gedrevenheid die meestal mooie en originele voorstellingen opleverde.
  Jef Mellemans, regisseur en auteur.
 • Marc is een regisseur die zeer goed weet wat hij wil – ook wat kostuum betreft – en zo voelt men direct waar hij naartoe wil. Anderzijds worden de eigen ideeën niet beknot, er is altijd plaats voor discussie. Met hem samenwerken is een boeiende tijd tegemoet gaan en zeker ook een ‘leerrijke tijd’. Zijn immense kennis-van-zaken zal hij graag op een speelse wijze overbrengen … Ja : speels, want humor is zo belangrijk in een goede verstandhouding ! Is Marc veeleisend ? Ja, voor zichzelf en voor anderen met als gevolg dat je het beste geeft van wat je in jezelf hebt. In een regie van Marc mag je gerust zeggen dat alles maar dan werkelijk ALLES doordacht is tot in de kleinste details ; fijn doorspekt met veel symboliek ! Voor zo iemand zeg ik : ‘SJAPOO’
  Anne Thibau, kostuumontwerpster
 • Zoals ik Marc ken is hij een doorgedreven hardwerkende man die de perfectie nastreeft. Of nee, hij is een perfecte doorgedreven man die hard werkt, of nog beter, hij is een hardwerkende perfecte man die doordrijft. Enfin, je begrijpt wel wat ik bedoel. Marc is gewoon bezig met de dingen die hij graag doet en hij doet ze dan ook uitermate goed. Vraag hem niet als elektricien of loodgieter, maar wel als volwaardig presentator, inleesstem of regisseur. Vakmanschap is zijn tweede naam.
  Robin Vissenaekens, VTM Nieuwsredactie en radiopresentator bij Joe FM.